ČESKÁ TELEVIZE OPĚT FAŠIZUJE

21.08.2015 19:02

Česká televize rozjíždí novou kampaň proti Romům. Vysílala dlouhou reportáž a povídání ve studiu (21:39 minut) plus zprávu (2:22 minut) o karvinské vyloučené lokalitě. Během oněch 24 minut měl možnost vyslovit se každý, kromě Romů samých. Romové nejenže nedostali možnost se obhájit, ale ČT ani nezjišťovala, jestli jsou pravdivá například tvrzení městského strážníka, který chrlil jeden předsudek za druhým. Mimo jiné i tvrdil, že místní Romové nepracují, protože jsou líní a pracovat nechtějí. Jestli tomu tak skutečně je, Českou televizi nezajímá, protože jí jde o to, štvát proti Romům, nikoli o pravdu.

Ukázalo se to i ve zprávě, že Staré Ždánice koupily ubytovnu a zbouraly ji. Místní obyvatelé v této zprávě tvrdí, že Romové zde kradli. Ani v tomto případě ČT nezajímal názor Romů, ani tentokrát žádným způsobem neověřovala, zda je to skutečně pravda. ČT prostě vydává tvrzení jedné ze zúčastněných stran za pravdu.

Na obrazovce ČT jsme opět viděli paušalizování a používání výrazů, které mají negativní konotaci, například: ti (všichni) nepřizpůsobiví.... Česká televize pozoruhodně hnědne, v souladu se svým populistickým přístupem a kvazi-zpravodajstvím, kterým nás zásobuje v uprchlické problematice i jinde.